אגירת_אנרגיה
אגירת אנרגיה
הוא מונח המתאר מכלול תהליכים שנועדו לאגור אנרגיה כאשר היא מיוצרת במועד אחד ולהעביר אותה לצרכנים לטובת צריכה במועד מאוחר יותר.
יכולת אגירה בהספקים גדולים מוביל במישרין לצמצום ההערכות המיוחדת של חברות לאספקת חשמל ברחבי העולם אשר מקימות ומתפעלות יחידות לייצור חשמל ייעודיות לזמני צריכה קיצוניים,
וכמובן מאפשרת ניהול משק אנרגיה חכם וחסכוני.
מיקסום ייצור לא מתכלה ולא מזהם, כדוגמת ייצור פוטו וולטאי יכול להתבצע במסגרת שעות האור מעבר לצריכה הריגעית הנדרשת, לעומת שימוש באנרגיה שיוצרה בשעות החושך. כך גם לגבי כל יצרני האנרגיה הירוקים.
כמובן שלפי אותו רעיון גם טורבינות לייצור חשמל יכולות לעבוד באופן רציף ויעיל אנרגטי ללא צורך להפעיל בשעות צריכת שיא מערכות ייצור נוספות. שמוקמות ומתוחזקות לשימוש בשעות השיא בלבד ומהוות מעמסה כלכלית כבדה מאוד על החברות לייצור חשמל.
שימור אנרגיה היא "טכנולוגיה עתיקה" - אגירת האנרגיה הראשונה שהתקיימה (ומתקיימת) היא היכולת של הגוף החי להמיר מזון לשומן בתקופות בה המזון נמצא בשפע ולהמיר את השומן בחזרה לאנרגיה בשעות מחסור. האדם החל לאגור משחר ההיסטוריה האנושית כשהאדם אגר אנרגיה בצורות שונות, כחומר בערה כמו עץ ופחם (על מנת להשתמש בהם לשרפה בתקופת החורף), במהפכה החקלאית כשהאדם זרע בתקופה אחת על מנת לצרוך בתקופה אחרת, מאוחר יותר כמזון מיובש/מומלח/משומר או כאגירת מים להפעלת טחנות קמח או לשתייה.
המחקרים בעולם מתבצעים במקביל על שיטות שונות שהמובילה בהם היא של ייצור קבל על שיאפשר אגירת כמות גדולה של אנרגיה.
הקשיים המרכזיים שעומדים בפני מפתחי הטכנולוגיות השונות לאגירה הם:
חוסר יכולת לאגור חשמל בצורה של זרם חלופי
הגדלת היקף והספק גודל המאגר
אחסנה של האנרגיה עם מינימום אובדנים
הוזלת עלות הפקת החשמל
אחד מהאתגרים העומדים בפיתוח תהליכי אגירה של אנרגיה והמרתה חזרה לחשמל הוא הסנכרון מול זרם החילופין בו נעשה שימוש ברשת של חברת חשמל. חלק מרצף תהליך האחסנה הוא להשתמש ביחידות ציוד שמסנכרנות את התדר של החשמל המיוצר עם תדר הרשת (50 הרץ/לשנייה בישראל) עד לנקודה בה מתאפשר החיבור.
החברה מבצעת בדיקות התכנות טכניות וכלכליות ומציגה ללקוח תמונה מלאה של כלל תוצרי הפרויקט
מתווה ההתקשרות של החברה עם לקוחותיה מאפשר ללקוח לקבל דמי שימוש במאפיין שנח ספציפי אליו
כל דונם קרקע שווה הכנסה פאסיבית ללא מאמץ מצד הלקוח - עמית סולאר מנהלת את הפרויקט בשיטת EPC